Recensioner

Här nedan några av de recensioner som gjorts om boken

Recension av Mats Jansson för tidningen autism  


Bokrecension av Anette alias Boktanten

(publicerad 4 juni 2022)

Ibland undrar jag om antalet människor med någon form av funktionsvariation har ökat. Eller är det bara så att man har blivit duktigare på att ställa diagnos? Oavsett så är det ett problem eftersom samhället inte är anpassat till denna typ av problematik.

Titel på boken "Jobbiga underbara ungar" tycker jag är en bra sammanfattning. Ena stunden tycker man bara att barnen är jobbiga, för att i nästa stund känna att de är helt underbara. Boken är full av exempel ur vardagen och jag lovar att du som har någon i din närhet med NPF-diagnos kommer att känna igen sååå mycket. Vissa saker skulle kunna komma från min egen närhet.

Boken är lättläst, pedagogiskt uppbyggd och med en tydligt layout. Alexandra Garle har ett enkelt språk med mycket sunt förnuft vilket gör boken lätt att ta till sig. Det fina med boken är att den dels berättar om olika situationer som kan uppstå och dels ger enkla tips på hur man kan undvika att hamna i situationen, eller om det ändå händer, hur man tar sig ur den på bästa sätt. Jag rekommenderar verkligen alla som någon gång kan komma i kontakt med NPF-barn att läsa boken.